Zerdeçal kış aylarında bu aylara mahsus olan bazı hastalıklara karşıda çeşitli şekillerde kullanılabilir.Örneğin kış çaylarımızın içerisinde mutlaka bulunmalıdır.Sebebi vücutta toksinlerin temizlenmesine yardımcı olduğu için bağışıklık sistemimizin yani vücut direncimizin artmasında yardımcı olacaktır.
Örnek Kış Çayı:
Daha önceden kaynar hale gelmiş olan 3-4 su bardağı kaynar suya 1-2 kök zerdeçal,zencefil,havlucan,tarçın ve 15-20 adet kuşburnu,3-4 adet tane karabiber ilave edilip 3-4 dakika daha kaynatılır,daha sonra üzerine bir miktar ıhlamur ve ayva yaprağı ilave edilip 1 dakika daha kaynatıldıktan sonra çayın altı kapatılır ve 3-4 dakikalık bir süre boyunca demlemeye bırakılır.Daha sonra afiyetle içilir,içerken arzu eden balla tadlandırır,arzu eden limon damlatır.Bu çay aynı zamanda hazımsızlık sorunlarınada gün boyu yardımcı olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder